ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Η ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι κόποι και οι προσπάθειες χρόνων της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ τελικά ανταμείφθηκαν με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΌ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ που διεξήχθη στην ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ στις 24 Φεβρουαρίου . 

Μπορεί να στενοχωρήθηκε, καθώς ήθελε διαφορετικό χρώμα μεταλλίου, όμως η τρίτη θέση είναι σαφώς μία τεράστια επιτυχία τόσο για την ίδια και τον σύλλογο μας  όσο και για την Ελλάδα.

Η Κατερίνα μπήκε στην αρένα του Heichal Ha-Sport έτοιμη για όλα! Το απέδειξε άλλωστε από τους αγώνες του ομίλου. Έκανε το 6/6 επικρατώντας της Ρωσίδας

Maria Melnikova (ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά) με 5/0(!), της Ισπανίδας Cristina Garcia Mendicino με 5/1, της «ντόπιας» Lalita Golobko με 5/0, της Patricia Gilljam (Σουηδία) με 5/0 και της Σλοβάκας Rita Pirk με 5/1.

 Το μοναδικό δύσκολο εμπόδιο που βρήκε μπροστά της στη φάση των ομίλων ήταν απέναντι στην Ουκρανή Anhelina Tsymbolynets την οποία και ξεπέρασε με 5/4 καταλαμβάνοντας πανηγυρικά την πρώτη θέση. 

Φυσικά, οι επιδόσεις της την οδήγησαν απευθείας στην πρώτη θέση του ταμπλό στη φάση των «64», όπου και πέρασε bye. Στο πρώτο νοκ-άουτ η Κατερίνα  βρήκε μπροστά της και πάλι την Rita Pirk την οποία την κέρδισε και πάλι αυτή τη φορά με 13/6. 

Αμέσως μετά αντιμετώπισε μια αθλήτρια από μία πολύ μεγάλη σχολή, την Ιταλίδα Elena Tangherlini, επικρατώντας με 15/8, για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη εμφάνιση της βραδιάς και η πιο εμφατική νίκη. Αντίπαλή της στα προημιτελικά η Γαλλίδα Honorine Millepied, η οποία είδε μπροστά της μία εντυπωσιακή Κοντοχριστοπούλου και χωρίς να καταλάβει τι συμβαίνει ηττήθηκε με 15/1! 

Στον ημιτελικό η Ελληνίδα ξιφομάχος αντιμετώπισε την Πολωνή Anna Szymczak, η οποία είχε περάσει από τη φάση των ομίλων ως 13η. Η Szymczak φάνηκε πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και τελικά πήρε τη νίκη με 15/7, αλλά και το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Στο ξίφος ασκήσεως αγωνίστηκαν και άλλες δύο αθλήτριες του Συλλόγου μας εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η Μαρία Πλιώτα που κατέλαβε την 36η θέση και Η Μαρία Ελένη Χαλδαίου που πλασαρίστηκε στην 43η.

Και τα δύο κορίτσια, όμως μας γέμισαν ελπίδες για το μέλλον με τις εμφανίσεις τους και απέδειξαν ότι η ελληνική ξιφασκία μπορεί να υπολογίζει σε αυτές.