ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού όπως επικοινωνήσετε με την Katerina Kontochristopoulou

 

Ιδιαίτερα σημαντική επίδραση στην αθλητική απόδοση έχει η Διατροφή του Αθλητή. 

Στην εποχή μας, η σημασία της διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας είναι αναμφισβήτητη. Σε ότι αφορά τον αθλητή είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού επηρεάζει σημαντικά την απόδοσή του. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση ενός σωστού διατροφικού προγράμματος κατά την προπόνηση.

Είναι ευνόητο ότι η διατροφή του αθλητή, παρ’ όλο που ακολουθεί κάποιες αρχές ισορροπημένης δίαιτας που εφαρμόζεται στο γενικό πληθυσμό, έχει και πολλές ιδιαιτερότητες.

Η αθλητική διατροφή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με τη χρήση ενός προγράμματος διατροφής, προσαρμοσμένο στους αθλητικούς τους στόχους, στον τύπο, τον όγκο και την ένταση της προπόνησης, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες του σώματός τους.

 Ένα ισορροπημένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της προπόνησης, καθώς και τα οφέλη της άσκησης για την υγεία. Η διατροφή του αθλητή έχει σημαντική επίδραση στην αθλητική απόδοση, παρέχει ενέργεια και ρυθμίζει τις μεταβολικές διαδικασίες.  Είναι πολύ σημαντική τόσο κατά την προπονητική περίοδο όσο και κατά την περίοδο του αγώνα, αλλά και την αποθεραπεία, στάδια στα οποία διαφοροποιείται σημαντικά.

Η υπηρεσία της αθλητικής διατροφής παρέχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα με βάση το άθλημα και τους προσωπικούς στόχους του αθλητή και σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες. Η διατροφική υποστήριξη έχει ως σκοπό να τους βοηθήσει:

• Να αποκτήσουν το κατάλληλο σωματικό βάρος

• Να χτίσουν την κατάλληλη μυϊκή μάζα

• Να σταθεροποιήσουν τα σωστά επίπεδα λίπους

• Να εξασφαλίσουν την κάλυψη των θρεπτικών και ενεργειακών τους αναγκών

• Να μεγιστοποιήσουν την αθλητικής τους απόδοση