ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΠΑΙΞΕ ΞΙΦΑΣΚΙΑ''

ΠΑΙΞΕ ΞΙΦΑΣΚΙΑ / ΠΑΙΔΙΑ & ΜΕΓΑΛΟΙ  /  ΟΦΕΛΗ

Το πρόγραμμα ‘’ΠΑΙΞΕ ΞΙΦΑΣΚΙΑ’’ μεταφέρεται στο δεύτερο σπίτι των παιδιών…..το σχολείο. Αποτελείται από προπόνηση 1 φορά την εβδομάδα από 1 ώρα είτε σαββατοκύριακα, είτε καθημερινές πάντα μετά από συνεννόηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του εκάστοτε σχολείου. Σκοπός πέρα από τη διάδοση της Ξιφασκίας είναι και η δυνατότητα συμμετοχής στο Πανελλήνιων Πρωτάθλημα Ξιφασκίας της κατηγορίας των παιδιών, ούτως ώστε να ανακαλύψουν το άθλημα αυτό μέσα από όλες του τις εκφάνσεις. 

 

Η ξιφασκία είναι μια πρόκληση για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε κάτι λίγο πιο ασυνήθιστο μετά το σχολείο. Μαθαίνοντας πώς να παίζει ξιφασκία θα παρέχει επίσης και ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών οφελών για να βοηθήσει να κρατήσει το παιδί σας ευτυχή και υγιές.

 

1. Η ξιφασκία θα κρατήσει το παιδί σας σε κίνηση: Η ξιφασκία σου βγάζει άφθονη ενέργεια, και έτσι είναι μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για να απασχολήσει τα πιο ενεργητικά παιδιά και να διασφαλίσει ότι απολαμβάνουν ένα υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής.

 

2. Η ξιφασκία χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο, καθώς και το σώμα: Η ξιφασκία είναι ένα πολύ στρατηγικό άθλημα, σχεδόν σαν το σκάκι. Διδάσκει τα παιδιά να σκέφτονται για τον εαυτό τους και να αναλύσουν τον τρόπο που άλλοι άνθρωποι σκέφτονται. Το παιδί σας θα μάθει πώς να ''διαβάζουν’’ τους αντιπάλους τους γρήγορα, προκειμένου να επιτύχει στους αγώνες.

 

3. Η ξιφασκία βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση του σώματος: Η ξιφασκία θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει καλύτερη ισορροπία και ευκινησία, η οποία μπορεί να βοηθήσει να τους κρατήσει σταθερά όταν απολαμβάνουν άλλα αθλήματα ή δραστηριότητες τα παιδιά.

 

4. Ο συγχρονισμός είναι το κλειδί στην ξιφασκία: Η ξιφασκία απαιτεί καλό ''timing’’, μια δυνατότητα με την οποία το παιδί σας θα είναι σε θέση να εφαρμόσει σε άλλα αθλήματα, και στα μαθήματα μουσικής τους και σε άλλες δραστηριότητες. Βοηθάει επίσης στη βελτίωση του συντονισμού και τα αντανακλαστικά, η οποία θα είναι παρομοίως χρήσιμα αλλού.

 

5. Ανεξάρτητα σπορ κάνουν τα παιδιά πιο αυτάρκεις: Μιας και η ξιφασκία είναι ένα ανεξάρτητο άθλημα, το παιδί σας θα μάθει πώς να εργάζεται μόνος του, και να αναλάβει την ευθύνη για τις δικές τους επιτυχίες ή τις αποτυχίες. Θα πρέπει να σκεφτεί για τον εαυτό του, να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του, να ανταγωνιστεί και να μάθει από τα λάθη του. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι μόνο του ενάντια στον αντίπαλό του, θα έχει επίσης την αφθονία των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων με τα άλλα παιδιά στις τάξεις μετά το σχολείο του.

 

6. Η ξιφασκία βελτιώνει τη συγκέντρωση: Η ξιφασκία μετά το σχολείο θα διδάξει το παιδί σας πώς να μείνει συγκεντρωμένο και να ακολουθήσει προσεκτικά τις οδηγίες. Αυτές είναι σημαντικές δεξιότητες που το παιδί σας θα είναι σε θέση να εφαρμόσει στο σχολείο και κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων.

 

7. Η ξιφασκία για τα παιδιά εστιάζει στην τιμή και στο σεβασμό: Τα παιδιά στην ξιφασκία θα μάθουν πώς να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο με ασφάλεια και δίκαια. Η ξιφασκία είναι ένα ευγενές άθλημα που ενθαρρύνει το ευ αγωνίζεσθε. Θα διδάξει το παιδί σας τη σημασία του να ακολουθεί τους κανόνες και να είναι ένας καλός ανταγωνιστής. Θα μάθει πώς να κερδίσει και να χάσει με χάρη και να φέρεται με σεβασμό στον αντίπαλό του.

 

8. Η ξιφασκία διδάσκει τον αυτοέλεγχο: Η ξιφασκία είναι μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για την εκμάθηση του αυτοελέγχου. Μπορεί να προσφέρει ένα κανάλι να μετατρέψει το παιδί το άγχος, το θυμό και την απογοήτευση του σε υγιή ανταγωνισμό. Ο ξιφομάχος πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει τα συναισθήματά του, προκειμένου να ‘’διαβάσει’’ τους ανταγωνιστές του και να αποφύγει τα λάθη. Το να είσαι σε θέση να χειριστεί τα συναισθήματά του είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής που θα βοηθήσει το παιδί σας στο σχολείο και αλλού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά.

 

9. Τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία της ασφάλειας: Πολλά παιδιά θα εμπνευστούν να παίξουν ξιφασκία επειδή έχουν δει ξίφη σε ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια. Τα μαθήματα ξιφασκίας μπορούν να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορούν τα παιδιά να μιμηθούν τις κινήσεις αυτές και να μάθουν πώς να χειρίζονται το σπαθί τους με ασφάλεια. Θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν προσεκτικά το σπαθί και να σεβαστούν την ασφάλεια των άλλων.

 

10. Η ξιφασκία είναι διασκέδαση: Η ξιφασκία είναι μία από τις δραστηριότητες των παιδιών που εμπεριέχει την λέξη ‘’παίζω’’. ΠΑΙΞΕ λοιπόν ξιφασκία. Αυτό είναι το νόημα της ένταξης των παιδιών στο χώρο της ξιφασκίας και με αφορμή αυτό το πρόγραμμά μας λέγεται ‘’ΠΑΙΞΕ ΞΙΦΑΣΚΙΑ’’. 

 

ΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ

ΜΕ E-MAIL Ή ΤΗΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ !!!