ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οι Σύλλογοι ( Α.Ο.ΞΙΦΑΚΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΛΕΣΧΗ ΟΠΛΟΜΑΧΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ) δημιουργήθηκαν το 1992 από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ και ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ με μοναδικό και κύριο σκοπό την διάδοση και εξάπλωση του αθλήματος της ξιφασκίας στην ευρύτερη περιοχή της ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ υπήρξε αθλήτρια του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ , πρωταθλήτρια ΕΛΛΑΔΟΣ στο ξίφος ασκήσεως , βαλκανιονίκης με πολλές συμμετοχές με την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ σε αγώνες του εξωτερικού ,λαμβάνοντας μέρος εκτός των άλλων σε ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ αγώνες Νεανίδων και Γυναικών.

Οι Σύλλογοι τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους ,στεγάστηκαν σε αίθουσα που διατέθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Η μεγάλη προσέλευση των αθλητών από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των Συλλόγων ήταν κάτι που εξέπληξε και τους ίδιους τους προπονητές. Πάνω από 60 αθλητές παρακολουθούσαν τις προπονήσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση. Αξίζει να τονιστεί εδώ ότι για τις προπονήσεις των αθλητών διατέθηκε από την κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ όλος ο προσωπικός της εξοπλισμός .Οι αθλητές μας έλαβαν μέρος στους πρώτους αγώνες μετά από τρεις μήνες με εξαιρετική επιτυχία. Οι Σύλλογοι την περίοδο 1993-1994 στεγάσθηκαν σε αίθουσα που διατέθηκε σ’ αυτούς από τον Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ. Ο αριθμός των αθλητών μας την περίοδο εκείνη ήταν 70 άτομα. Από το 1995 έως και σήμερα οι Σύλλογοι στεγάζονται σε ενοικιαζόμενες αίθουσες ( η τελευταία επί της οδού ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 51 )  παρά τις υποσχέσεις για στέγαση τους σε αίθουσα που θα τους διέθετε ο Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ και παρά το γεγονός ότι οι Σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν να επιδείξουν μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα.

Από το 1992 έως και σήμερα εκατοντάδες αθλητές έχουν ασχοληθεί στους συλλόγους μας με το άθλημα της ξιφασκίας. Οι ενεργοί αθλητές μας σε όλες τις κατηγορίες ξεπερνάνε τους 80!! 

Οι Σύλλογοι του ΑΙΓΑΛΕΩ την τελευταία 15ετία είναι ΠΡΩΤΟΙ στο ξίφος Ασκήσεως  σε Πανελλήνιο επίπεδο και στηρίζουν τις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών με αθλητές τους ,οι οποίοι έχουν κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Υπάρχει συνεργασία με πολλούς αθλητικούς συλλόγους Ευρωπαϊκών χωρών και αθλητές μας συμμετέχουν σε camping προετοιμασίας πριν από μεγάλες διεθνής διοργανώσεις. 

Το έργο που επιτελείται 23 χρόνια στους Συλλόγους από τα Δ.Σ και την Ομοσπονδιακή προπονήτρια κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ( η οποία είναι κύρια υπεύθυνη για την λειτουργία των Συλλόγων ) έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν τους γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς, γνωρίζοντας ότι πέρα από την μύηση τους στα μυστικά της ξιφασκίας, θα διαπαιδαγωγηθούν με τον σωστότερο τρόπο. 

Δεκάδες αθλητές μας έχουν επωφεληθεί των bonus που δίνει η Πολιτεία με την κατάκτηση Πανελλήνιας νίκης και έχουν εισαχθεί σε σχολές της προτίμησης τους !!Πολλοί από αυτούς είναι ήδη καταξιωμένοι επιστήμονες ,αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας πάντα της πολύτιμης στήριξης που τους προσέφερε η ΞΙΦΑΣΚΙΑ του ΑΙΓΑΛΕΩ και η κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ προσωπικά!!